Många hår är trötta och slita så här på våren efter en kall hård vinter!

Topparna delar sig och känns sådär knastrigt torra. Borsten fastnar en decimeter innan topparna och bildar en rufsig boll... Lystern är borta och håret känns dött... Så känner dom flesta av oss efter vinterns hårda påfrestningar.
__________________________________________________________________________________________________________

Här följer lite tips på vad du kan göra:
1. Unna dig ett frisörbesök och se till att få håret ordentligt igenomklippt.

2. Se till att du har rätt produkter för ditt hår! Håret behöver en ordentlig kraftkur efter kyla och slask och då är det viktigt att du har rätt shampoo, balsam och inpackning för just ditt hår så att du får bästa effekt!


_______________________________________________________________________________________________________En kort förklaring på skillnaden mellan balsam och inpackning.
1. Ett shampoo har ett annat ph-värde än håret och öppnar därför upp håret en aning för att kunna tvätta rent. Med frisörshampoon ska du alltid shamonera två gånger (Endast en klick stor som en femkrona/gång). Första shamponeringen löser upp smuts, andra shamponeringen tvättar rent.

2. Skall du använda inpackning gör du det direkt efter shampoot. Då står hårstrået lite "öppet" och du kommer in med inpackningen och de vårdande, reparerande ämnena direkt på djupet.

3. Avsluta med balsam som lägger sig som en skyddande hinna och sluter igen hårstrået. Det finns myter om att håret blir tungt av balsam men det finns många sorter att välja på i dagens läge så det är just en myt! :)

Sammanfattning: Balsam är en skyddande produkt aom ger glans men som inte alls reparerar och "lagar" håret på det sättet en inpackning gör.
________________________________________________________________________________________________________


Dessa tre produktserier rekommenderas denna årstid!!!
Repair

För dig som har ett poröst slitet hår som orsakats av tex färg, slingor, blekning, solen, permanent. När ett hår är strukturskadat, som vi kallar det, så måste man gå in på djupet och reparera. Denna serie skall användas då. Den kan bli för tung på ett hår som inte behöver den vården. När håret blivit bättre i kvalitén bör du gå över till miracle oil serien. Men har du ett "tuggummi" hår så skulle ditt hår må mycket bättre av dessa produkter. Shampoot tvättar varsamt rent för att inte skada håret ytterligare och alla produkter återuppbygger ett kemiskt behandlat hår.

Serien består av: Shampoo; Balsam, Balsamspray, Inpackning, Sealed ends

Sealed ends
Reparerar håret inifrån. Förebygger och försluter kluvna hårtoppar.
Bruksanvisning:
Applicera i handdukstorkat hår. Behövs endast en liten klick, som en tiakrona. Skölj ej ur!

_____________________________________________________________________________________________________
Moisture

För dig som har ett naturligt torrare hår. Ett hår som är lite frissigt och torrt trots att du inte färgar eller permanentar det. Tex. lockiga hår. Lockiga hår behöver extra mycket fukt! Denna serie håller fuktbalansen på rätt nivå utan att tynga ner. 

I serien ingår: Shampoo, Balsam, Moisture kick recharger

Moisture kick recharger
En snabb inpackning kan man säga. Förhindrar uttorkning och ger fuktfattigt frissigt hår ny lyster och livskraft.
Bruksanvisning:
Fördela Produkten i hanflatan. Gelén förvandlas till mousse när den kommer i kontakt med handen. Detta gör det mycket lätt att fördela produkten samt att den är mycket dryg. Applicera i handdukstorkat hår, låt verka 5 min och skölj ur.
_________________________________________________________________________________________________________

Miracle oil serien (Finns hos oss från v.20)

den perfekta finishen till din look och lägg till en långvarig frisk glans och en exotisk, fräsch doft till ditt hår med BC Bonacure Oil Miracle.
Oil Miracle har skapats med hjälp av den dyrbara arganoljan som kan skryta med hög antioxidanta nivåer som bidrar till att stärka håret att lämna den med en lysande smidighet, mjukhet och en underbar glans.
 
Denna serie passar de flesta typer av hår och är både vårdande, värmeskyddande och shamppo och balsam har även uv-skydd! Fantastiskt! 


Serien består av: Shampoo,
Balsam, Gold shimmer treatment och oljan

Bc Miracle oil
Finns i 2 varianter original och light. Light är mer anpassad för fintrådiga skandinaviska hår och blir inte fet och tung. Vill du ha den optimala glansen och har ett tjockare hår så är det originalet som gäller.

Allt du behöver är
en liten mängd av denna olja för att lämna håret med en mjukare och smidigare känsla på nolltid.
Bruksanvisning:
vått hår: Applicera en droppe eller två innan torkning med hårfön.
torrt hår: En eller två droppar i håret för extra glans.
_________________________________________________________________________________________________________

Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Salong Amino

Detta är en blogg om vad som händer på och runt om frisörsalong AMINO i Eskilstuna. Välkommen! Önskar: Sanna, Michaela, Johanna, Lina och Karro!

RSS 2.0