Åldersgräns!

Hej våra kära kunder.
En hel sommar har gått och hösten är här!
Hösten är en ny start för många och vi är taggade på att ta emot just dig!
Ni är många som frågar om åldersgräns. Alltså hur gammal måste man vara/bör man vara för att börja färga håret?
Detta är en väldigt kluven fråga...
Vi tänkte skriva lite om vad Läkemedelsverket har att säga:
 
"Varför ska personer under 16år inte färga håret med permanentfärger?"
Risken för att utveckla kontaktallergi mot hårfärgningsämnen är inte större för att man är under 16 år, men däremot spelar det roll hur många gånger man färgar håret. Börjar man i tidig ålder och använder färgerna kontinuerligt så utsätts huden för allergiframkallande ämnen ofta. Sannolikheten ökar därför att kontaktallergi utvecklas.
För att skydda barn och unga personer under 16år mot tidig exponering av allergiframkallande ämnen finns det en varningstext i märkningen av hårfärgningsmedel om att det INTE är avsedda att användas på personer under 16år"
 
Källa: www.lakemedelsverket.se
 
Alltså frågan är ganska komplex. Vi på Amino kan tycka att är man under 16år och har man fint och oförstört hår varför "förstöra" det.
Samtidigt så om vi har föräldrarnas godtycke och föräldrarna är medvetna om riskerna så är det bättre att man färgar med våran färg än nån färg man köper i affären.
Vi vill ändå poängtera att vi AVSKRIVER OSS ALLT ANSVAR OM EN ALLERGISK REAKTION SKULLE UPPSTÅ.
 
 
Vi vill också säga att vi hört om fall där frisören gjort slingor men ändå har en allergisk reaktion uppträtt. Alltså inte lagt en färg mot hårbotten.
 
Viktigt information till er föräldrar som vill färga håret på era barn: Prata med ert barn innan besöket så barnet är medveten om riskerna plus att den nya färgen Inte går att färga "bort"
 Och är man under 16 år kräver vi att föräldern följer med barnet.
 
Om ni känner er osäkra prata gärna med oss på Amino så hjälper vi er.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Salong Amino

Detta är en blogg om vad som händer på och runt om frisörsalong AMINO i Eskilstuna. Välkommen! Önskar: Sanna, Michaela, Johanna, Lina och Karro!

RSS 2.0