Vill du bli ljusare/blond till sommaren?

...tänk då på att INTE slänga i en mörk färg nu! Alla pigment ligger kvar på håret och ju fler gånger du färgar det mörkt, desto svårare är det att få bort om du vill bli ljus!!! Och dessutom desto gulare resultat kommer du att få!

Börja därför redan nu med att göra en omgång ljusa slingor så hinner du upprepa den behandlingen 1-2 gånger till innan sommaren. Då får håret tid att vila emellan gångerna och du har större chans att undvika slita,fula "tuggummi-toppar"! Håret behöver vila efter en behandling och behöver få vård i form av inpackningar o.s.v. emellan behandlingarna. När du ska avfärga dig från mörk till blond så är det din hemläxa: Gör ordentligt med inpackningar hemma så att håret får återhämta sig och klarar av en ny behandling.

Det vi ofta får in samtal om i maj- juni är folk som har avfärgat hemma men blivit gula och det dom gjort då är att dom lagt på en eller flera blekningar till. Då har man slitit på hårkvalitén i onödan och det enda vi kan göra är att lägga på en nyansering som dämpar det gula. Nyanseringen kommer att släppa då hårstrået är för skadat att hålla kvar pigmenten. Detta är inget bra sätt att gå tillväga.

Det går inte att gå från svart/mörkbrun till en blond/beige nyans på 1 dag.

1.Börja istället i jan-februari med en omgång ljusa slinor. reparera håret hemma med inpackning.
2.Gör nästa omgång med slingor i mars-april. Reparera med inpackning och gör eventuellt en omgång med slingor till i början på sommaren.

Ingen kan svara på exakt vilken nyans du kommer att få då det beror på vilka pigment du har i ditt hår, hur skadat det är, vilken färg du använt när du färgat det mörkt och även hur många gånger du färgat det mörkt. Toning är alltid lättare att få bort än färg.
Håret kommer att bli slitet och det kostar en del pengar men det är det värt för när håret inte är lika slitet så blir slutresultatet mer hållbart och du kommer att få en snyggare nyans. Du kommer kanske att få underhålla färgen hemma med ett silvershampoo eller en silverinpackning.

Bara lite tips till dig som tänkt bli blond till sommaren! Om du har några funderingar så tveka inte att fråga oss! Kramar/AMINO
Bilden lånad från Scwarzkopf professional Sverige
 
frisörsalong. AMINO. Eskilstuna. 016-135087. Hårvård. Blond. avfärgning
 

Salong Amino

Detta är en blogg om vad som händer på och runt om frisörsalong AMINO i Eskilstuna. Välkommen! Önskar: Sanna, Michaela, Johanna, Lina och Karro!

RSS 2.0