Bevara din färg!

Det är svårt att bevara sin färg nu när solen dyker upp och påfrestar och bleker våra hår! Du som vill bevara din färg bör tänka på att använda shampoo och balsam som är för färgat hår. Den serien tvättar inte lika djupt in i hårstrået för att man inte ska dra ut pigment. Oftast innehåller den serien UV-skydd också. Vill poängtera att detta gäller produkter köpta hos frisören, de i mataffären vet jag inte alls vad de innehåller. Se gärna till att ta på dig en hatt/keps/sjal när du ska vistas i solen så skyddar du färgen ytterligare. Klor och saltvatten torkar ut hår och hårbotten och gör så att hårfärgen bleks lättare.

Du som gillar kalla blonda nyanser bör veta att det krävs en del jobb av dig hemma. Det är så att kalla pigment (gråa/blåa/violetta) är så pass stora att dom kommer att rinna ur håret, dom fäster liksom inte i hårstrået som andra pigment gör. Därför måste man fortsätta att proppa håret med kala pigment hemma med silvershampoo eller revlons fantastiska silverinpackning.

 

 

Exempel på kalla nyanser: (bilder lånade från google)


 
Bra att veta är också att om du ska avfärga från mörkbrunt/brunt till blont så kommer du förmodligen alltid bli lite varmare och inte kunna få till en kall nyans förrän det som varit brunt en gång vuxit ut.
När en kall blond nyans utsätts för sol kommer den bli varmare. När en kall blond nyans tvättas några gånger kommer den släppa kalla pigment lite successivt .
 
 
Här är exempel på lite varmare blonda nyanser: (Bilder lånade från google)
 
 

 

 

 
 
Oavsett om du är brunett,rödhårig eller blond så rekommenderar vi dig att använda  Revlons färgbomb, som är en inpackning med färgpigment, som finns i många olika nyanser. Då fyller du på pigment och vårdar håret samtidigt! Den ska sitta i 3 min men om du låter den sitta längre så får du intensivare resultat. Fråga oss så berättar vi mer!
 
Bild lånad från google.
 
 
Vi önskar dig en riktigt skön sommar!
Massa Kramar från oss alla!
 
 

Salong Amino

Detta är en blogg om vad som händer på och runt om frisörsalong AMINO i Eskilstuna. Välkommen! Önskar: Sanna, Michaela, Johanna, Lina och Karro!

RSS 2.0