Vill du bli ljusare/blond till sommaren?

...tänk då på att INTE slänga i en mörk färg nu! Alla pigment ligger kvar på håret och ju fler gånger du färgar det mörkt, desto svårare är det att få bort om du vill bli ljus!!! Och dessutom desto gulare resultat kommer du att få!

Börja därför redan nu med att göra en omgång ljusa slingor så hinner du upprepa den behandlingen 1-2 gånger till innan sommaren. Då får håret tid att vila emellan gångerna och du har större chans att undvika slita,fula "tuggummi-toppar"! Håret behöver vila efter en behandling och behöver få vård i form av inpackningar o.s.v. emellan behandlingarna. När du ska avfärga dig från mörk till blond så är det din hemläxa: Gör ordentligt med inpackningar hemma så att håret får återhämta sig och klarar av en ny behandling.

Det vi ofta får in samtal om i maj- juni är folk som har avfärgat hemma men blivit gula och det dom gjort då är att dom lagt på en eller flera blekningar till. Då har man slitit på hårkvalitén i onödan och det enda vi kan göra är att lägga på en nyansering som dämpar det gula. Nyanseringen kommer att släppa då hårstrået är för skadat att hålla kvar pigmenten. Detta är inget bra sätt att gå tillväga.

Det går inte att gå från svart/mörkbrun till en blond/beige nyans på 1 dag.

1.Börja istället i jan-februari med en omgång ljusa slinor. reparera håret hemma med inpackning.
2.Gör nästa omgång med slingor i mars-april. Reparera med inpackning och gör eventuellt en omgång med slingor till i början på sommaren.

Ingen kan svara på exakt vilken nyans du kommer att få då det beror på vilka pigment du har i ditt hår, hur skadat det är, vilken färg du använt när du färgat det mörkt och även hur många gånger du färgat det mörkt. Toning är alltid lättare att få bort än färg.
Håret kommer att bli slitet och det kostar en del pengar men det är det värt för när håret inte är lika slitet så blir slutresultatet mer hållbart och du kommer att få en snyggare nyans. Du kommer kanske att få underhålla färgen hemma med ett silvershampoo eller en silverinpackning.

Bara lite tips till dig som tänkt bli blond till sommaren! Om du har några funderingar så tveka inte att fråga oss! Kramar/AMINO
Bilden lånad från Scwarzkopf professional Sverige
 
frisörsalong. AMINO. Eskilstuna. 016-135087. Hårvård. Blond. avfärgning
 


Kommentarer
Anonym

Hejsan.
Jag har brunt hår som jag färgade någon gång innan jul senast. Till sommaren skulle jag vilja ha en ombre, med halva hårt brunt och ljusbrunt/blont i topparna. Är det något som ni kan göra och hur mycket skulle det kosta?

Vänliga hälsningar
Caroline

Svar: Hej! det är jättesvårt att säga när man inte sett kvalitén på ditt hår. Och när man avfärgar toppar så kan de bli väldigt slitna. priset beror ju på hur många gånger man måste göra det ljusare och beroende på hur pass ljust du tänkt dig. det lättaste är att du kommer in och frågar eller ringer så vi får veta lite mer om ditt hår. Då kan du få en prisuppgift på det. Är det inte alltsför slitet så ska det absolut gå att fixa. ring oss gärna på 016-135087. Med vänlig hälsning/AMINO
Salong AMINO

2014-02-12 @ 15:07:42
Tiina

Hejsan! =)

Jag är naturligt blond egentligen, men har ljusbrunt just nu p.g.a att jag färgade håret mörkbrunt för ett tag sen, men har nu låtit håret vila i 3-4 månader ungefär.

Jag vill alltså få tillbaka så mycket som möjligt av min egna naturliga blonda färg och jag vill EJ ha platina vitt hår. Hur tycker ni då jag ska gå till väga?

Ska jag börja med att slinga håret hemma med hätta o låta håret vila, sen efter någon månad lägga i slingor igen och för att avsluta det gå till er för att lägga på en nyansiering? Jag kan verkligen inte de här, därför behöver jag er hjälp...

TACK på förhand!

Svar: Hej! Vi har haft supermycket att göra på salongen så vi ber om ursäkt för sent svar! Vi kan inte svara på dina frågor när vi inte sett och känt på ditt hår. Avfärgning är bland det svåraste man kan göra och när vi gör det på salongen så får vi bestämma recept utifrån de resultat vi får av avfärgningen. Nyansering kan man få blanda 3 olika skålar och sedan måste man skölja ur den vid exakt rätt tidpunkt så att det inte slår över och blir blått eller grönt. Därför kan vi inte rekommendera produkter till dig. Vi vet heller inte vad de produkter i affären innehåller. Mitt råd är att antingen gå till frisör och rådfråga eller om du vill göra det själv så rådfråga där du köper färgen. Lycka till!
Salong AMINO

2014-04-01 @ 13:37:27


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Salong Amino

Detta är en blogg om vad som händer på och runt om frisörsalong AMINO i Eskilstuna. Välkommen! Önskar: Sanna, Michaela, Johanna, Lina och Karro!

RSS 2.0